fbpx

Vechten tegen je angsten is de zwaarste strijd die je kunt voeren…. Vertrouw nooit op je angsten, ze kennen je ware kracht niet.

Vroeger was het bij Eskimo’s de gewoonte om conflicten uit te vechten door middel van een zangwedstrijd. Het publiek bepaalde de winnaar: wie het mooist zong kreeg gelijk.

Stel je voor dat we op die manier zouden “vechten” met elkaar. Geen munitie maar drums. Niemand hoeft meer op de vlucht, iedereen kan meegenieten.

Misschien dat we als mensheid ooit beschaafd genoeg zullen zijn om geschillen op die manier op te lossen? Start vandaag zing en dans de sterren van de hemel. 

Angst, boos, wanhoop, paniek….neem ze op schoot. Kijk ernaar, omhels ze als het ware en duw ze niet weg. Alleen al het aangaan van deze emoties, maakt dat ze verzachten. Strijden maakt ze harder…
 
We werken en healen ook middels sjamanistische wijsheden zodat mensen weer in contact met hun eigen natuur en kracht komen.
 
Oeroude wijsheden inzetten in het hier en nu!

Hoóponopono

 
 
Hoóponopono, is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving.
Om stil van te worden….Probeer het eens… Het leven is constant keuzes maken: Wat houd ik vast, wat laat ik gaan
Pas als je laat gaan wat er was,
Kan je omarmen wat er komt…. Of wat er al is…
Omarm jezelf en je omarmt de wereld!
 
Een prachtig ritueel om met een dierbare te doen:
 
Ik vergeef je & Ik vergeef mezelf
Jij bent onschuldig … Ik ben onschuldig
Ik bevrijd je van mijn oordeel & Ik bevrijd mezelf van mijn oordeel
Ik hou van jou … Ik hou van mezelf
Dank je
#ritueel #dankbaar #vergeving #vergeven #onschuldig #bevrijding #omarmen #houdenvanjezelf

De 1e podcast van Selfcreation. Best trots!!

THI-Holland is blij om met een nieuwe aflevering van ‘Day of the Svarog” (DOTS) weer een leuke en inspirerende podcast te kunnen presenteren. Deze keer is THI-Holland in gesprek met Dymph Brauckmann over heel worden op fysiek en emotioneel vlak. Er worden allerlei aspecten toegelicht over gezond en heel worden – op individueel niveau en/of in groepsverband – en het Schumann 3D systeem. 
In de podcasts van THI-Holland gaan we in gesprek over onderwerpen die bijdragen aan de verbetering van alle aspecten van het leven: gezondheid, tuinieren, vrije energie, zelf ontwikkeling maar ook b.v. huisvestiging of recht. Je kan ons emailen met suggesties, opmerkingen of feedback: THI-Holland@hotmail.com.
THI-Holland is ook op zoek naar nieuwe leden en wil iedereen uitnodigen die mee wil denken over het creëren van een samenleving voor en van vrije mensen.
 
Dit is de link:

Een stapje achteruit doen, is soms de enige manier om vooruit te komen.

 
Zeker op een doodlopende weg….
Herkenbaar? Voor mij wel!
 
Mijn relatie was een doodlopende weg. Na therapie en jaren proberen onze relatie te verbeteren, ontkwamen we niet aan de meest heftige ervaring in mijn leven: scheiden…
Daar waar ik zo een behoefte had aan verbinding vanuit het gevoel-hart, kon ik daar niet binnenkomen….
 
In diverse opzichten ging ik een stap achteruit:
– van financiële zekerheid naar onzekerheid
– van een groots koophuis naar een kleinere huurwoning
– van fulltime moeder naar parttime moeder
– tot het niet meer zien van mijn kinderen
 
Die enorme bergen die voor mij lagen en soms nog liggen, zijn uitdagingen om stapjes vooruit te maken:
– opkomen voor mezelf en voor mezelf zorgen
– allerlei dingen oppakken die ik nooit eerder deed
– nieuwe dingen aanleren: “Heb het nog nooit gedaan dus ik kan het!”
– mijn praktijk stond niet meer in de schaduw, maar kwam volledig in het licht te staan waardoor ik mijn passie nog steeds kan doen!
 
Als je gelooft in jezelf, is alles mogelijk!

Wat was jouw doodlopende weg, waardoor je opnieuw vooruit kon komen in jouw leven? Het mooiste wat je kunt worden is JEZELF!

Een stapje achteruit doen, is soms de enige manier om vooruit te komen

 
Zeker op een doodlopende weg….
Herkenbaar? Voor mij wel!
 
Een burn-out was mijn doodlopende weg. Meerdere stappen mocht ik achteruit zetten:
– van fulltime naar parttime werk
– van manager naar medewerker
– van mijn favoriete horeca plek naar semi ambtenarij
 
Om uiteindelijk enorme stappen vooruit te maken:
– verdieping aangaan met mezelf
– opnieuw ontdekken wat ik nu echt wil qua hoeveelheid uren, salaris
– in balans te komen en te doen wat ik nu doe: mijn passie !!!

Waar het oordelen begint, eindigt het neutrale observeren….

Van welk vooroordeel ben je je bewust geworden?
Oordelen en veroordelen zijn lege woorden. Niemand weet hoe het is die andere mens te zijn…
Mensen die oordelen begrijpen het niet, mensen die begrijpen oordelen niet.
Vaak is het makkelijk kraaien op andermans nest. Het houdt je focus weg bij jezelf en dus kiezen sommigen ervoor hun aandacht van zichzelf te verplaatsen naar die ander.
En als je het toch niet kunt laten om te oordelen, doe het dan in een bui waarin je je gelukkig en blij voelt, dan komen er waarschijnlijk vriendelijkere oordelen….
Ik ben wie ik ben. Wie ik ben is wie jij ziet.
Wat jij ziet, is wat jij oordeelt.
Maar wat jij oordeelt dat ben ik niet…..

Vluchten of het aangaan

Herken jij je in het volgende?

Je weet van jezelf dat je je gevoel probeert te maskeren door te vluchten in ongezond eten, teveel alcohol, dwangmatig sporten, overmatig koopgedrag of meer te werken dan te leven… Hier ben je niet trots op, maar doe je het steeds weer.

Weet je gewoon even niet meer hoe je nu verder moet? Je voelt dat je hulp nodig hebt om weer in verbinding met jezelf te komen en een blij en bewust mens te worden, opnieuw te leren voelen. Je wilt de juiste keuzes maken.

We begeleiden dagelijks mensen, met waar ze dan ook tegen aanlopen. Vaak hebben zij iets ingrijpends meegemaakt en weten ze even niet meer hoe nu verder, zoals bijvoorbeeld na misbruik, scheiding, burn-out of depressie, een moeilijke jeugd, werk gerelateerde problemen of een andere traumatische ervaring….

Onze kracht zit in het combineren van verschillende disciplines. Sparren, lichaamswerk en spiritualiteit. Alles werkt samen: als je lichaam vast zit, ben je mentaal niet vrij. Lichaam en geest: een onafscheidelijk duo.

Eenvoud

Een gelukkig leven is een eenvoudig leven…
Probeer er eens met andere ogen naar te kijken: Moet je nou werkelijk in zo’n groot huis wonen? Heb je echt 2 auto’s nodig? Is een 5 sterren oord de voorwaarde voor een onbezorgde vakantie? Heroverweeg en voel waar je ECHT gelukkig van wordt.
Probeer binnen jouzelf als persoon, binnen je relatie en/of gezin een betere balans tussen werk en privé te vinden.
We kunnen politieke systemen de schuld geven van de disbalans in onze samenleving, maar om werkelijk een verschil te maken, moeten we toch ECHT 1st zelf aan de bak. Daarna volgt de samenleving als vanzelf in de les in eenvoud…..

Make that change!!!

In onze wereld is het “heel gewoon” om jezelf te verbeteren, om productiever te worden, lichamelijke perfectie na te streven, leefstijlen na te streven die door sterren bewezen resultaat opleven….

Vraag je jezelf wel eens af hoe waar is dat allemaal …? Wie zijn ons voorbeeld…? Wat laat je je voorschotelen door de wereld…?

Vraag je jezelf wel eens af hoe je zo ondermijnend mogelijk kunt zijn, naar een wereld dat ons allemaal naar onderen haalt? Een wereld waar de bestaansonzekerheid groeit, ongelijkheid groeit en depressie wereldwijd volksziekte nummer 1 is (bron Wereldgezondheidsorganisatie)

Dus …je wordt geen blijer, vrijer mens door je te vergelijken met succesvolle voorbeelden die nauwelijks haalbaar zijn voor de “gewone man en vrouw”.. Deze voorbeelden zijn een soort superras en in de minderheid. En daar gaat het toch niet om?!

Het gaat om JOU, als jij JOUW kijk op de wereld veranderd en jezelf toelacht en durft toe te geven dat JIJ goed genoeg bent…

Michael Jackson Man in the Mirror
https://youtu.be/Zqe5NP86OCc