Depressie

Depressie

– Foto Arti Elvi

Depressie is een benaming voor een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust en een neerslachtige gemoedstoestand. Termen als somber, lusteloos, verlies van interesse en weinig kunnen genieten horen bij deze aandoening.
Daarnaast zijn er nog andere klachten die bij een depressie veel voorkomen, zoals angstklachten, schuldgevoelens, concentratieklachten en gedachten aan de dood.

Oorzaken van een depressie zijn divers. Depressie die volgt op een lichamelijke ziekte, bv. kanker. Of depressie dmv een wijziging in de hersenen, bv hormonen. Of een depressie ontstaat psychisch door traumatische gebeurtenissen in verleden of heden.

Hoe zou het zijn als je de emoties die je negatief noemt, met dezelfde openheid verwelkomt als de emoties die je als positief bestempelt?

Depressie is een alarmsignaal dat aangeeft dat er iets in je psyche om meer bewustzijn vraagt. Een wekservice van je diepste wezen. Hoe zou het zijn als je je weer energieker voelt?  We werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je goed naar jezelf kunt leren luisteren en hoe je anders en meer positief kunt kijken naar alles in en om jou heen. Een behandeling is niet alleen in woorden, maar ook genezend aanraken en je energieveld verlichten, schonen.

Het is zo belangrijk om een balans te vinden in jouw leven, een re-balancing voor jouw wisselvallige stemmingen, zodat jij zelf bepaald hoe je denkt en daarmee je gevoel weer in eigen hand krijgt en jezelf niet meer voorbijloopt.

Een balans waarin bewust leven de hoofdfactor is en jou verder zal brengen dan wanneer je altijd maar ‘uit’ staat. Rust en luisteren naar je lichaam zijn misschien wel de hoogste prioriteit die je mag nastreven, om een gelukkig leven te krijgen.