fbpx

Eenvoud maakt alles eenvoudiger

 
Corona maakt dat we minder afleiding hebben, minder kunnen vluchten. Voordeel is dat als je inkomsten stroom doorgaat, je geld over kunt houden.
Tja nu we geen keuze hebben, hoop ik dat de volgende inzichten jullie helpen, bewust te kiezen:
 
• Als je zuiniger leeft (minder uitgeeft aan koffie drinken buiten de deur, uiteten in een restaurant, sporten in de sportschool) hou je meer geld over en hoef je minder hard te werken om rond te kunnen komen. Dat geeft ruimte voor vrije keuzes:
 
o Hoeveel uur werk ik nu en wil ik zoveel blijven werken
o Doe ik het werk wat ik leuk vind of leef ik om te werken. Maw kan ik kiezen voor een minder betaalde baan en dan eindelijk doen wat ik echt leuk vind?
 
• Uitgave patronen herzien levert met kleine beetjes veel geld op:
 
o Koop ik steeds weer boeken of word ik lid van de bieb? Of haal ik mijn boek uit een mini-bieb gratis en voor niets?
o Klopt mijn verzekering of kan deze goedkoper, wat verzeker ik eigenlijk allemaal en waarom?
o Is een nieuwe I phone alleen maar hip of hot of kan ik nog prima verder met de oude
o Wat voor abonnementen heb ik en hoe noodzakelijk zijn ze? (mijn mobiel abonnement kost nu €10 per maand en mijn I phone 5 functioneert prima! En wist je dat de bieb bijna alle tijdschriften kunt lenen?)
o Heb je een auto nodig (of zelfs 2) een scooter, een fiets EN een OV kaart?
o Leef je boven je stand omdat je steeds moet laten zien hoe “goed” je het hebt qua bv een dure auto of merk kleding? Want dat betekent veel kosten omdat je moet bijblijven, blijven spenderen met als gevolg een lege bankrekening aan het einde van de maand. (we gingen van 2 auto’s naar 1 en overwegen nu met een aantal mensen 1 leen auto te gaan gebruiken)
 
• Sparen geeft lucht… Appeltje voor de dorst als de wasmachine kapot gaat of Corona zorgt dat je even geen inkomen hebt
 
Kortom wil je meer kwaliteit van leven heroverweeg je uitgave patroon, leef bewuster en spaar. Hoe minder lasten hoe meer keuze vrijheid.
 
Geld is energie waarmee we hier op aarde waarde bepalen en betalen.
Doorbreek je cirkel; Veel energie steken in werken & veel uitgeven, kost veel energie. Vervolgens heb je zorgen omdat het geld alweer op is en de maand nog niet voorbij is, wat ook weer energie kost…..

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter