fbpx

En wat is “Waar”?

Ik lees bewust geen krant, kijk geen journaal, want het is vooral jammerlijk. En wat is “waar”?

Overheden, wetenschap en internet media hebben zichzelf in de problemen gebracht, want het vertrouwen is bij de meerderheid verdwenen wat blijkt uit de statistieken en cijfers.

Waarom? De meest belangrijke info wordt verzwegen en we worden geconfronteerd met slechts 1 zijde van de medaille. Zo hoor je over de reguliere zorg zelden missers, maar in de alternatieve geneeswijze liggen we daarentegen constant onder vuur.

Ik begrijp best dat het kaf van het koren gescheiden mag worden en dat je je niet ‘genezer’ mag noemen na de eerste de beste cursus.
Maar er zijn miljoenen Nederlanders die niet voor niets ook hun twijfels hebben over de reguliere gezondheidszorg, graag de alternatieve zorg beter vergoed zien en daarmee erkenning zoeken voor andere mogelijke vormen van genezing.

Want is dat niet waar het om zou moeten gaan? Dat we als totale groep van genezers, (los van welk specialisme dan ook) daadwerkelijk zouden moeten genezen en daarmee onze medemens een gezondere toekomst kunnen bieden. Ouder worden met behoud van kwaliteit van leven, dat wilt toch iedereen?

Zo zouden we elkaar kunnen versterken, mensen doorverwijzen met de intentie om de “patiënt” zo spoedig mogelijk te genezen.
Samen werken in plaats van je eigen kassa belang of het ego laten zegenvieren.

Voor velen is het een zoektocht aan het worden tussen; wat past bij mijn genezing en wordt dat vergoed door mijn verzekering? Een zoektocht zowel qua geneesmiddelen als naar de zorgaanbieder. Een creatief en tijdrovend proces wat inmiddels zo moeilijk gemaakt is, dat dat op zich al voor stress zorgt. “Op zoek naar de zorgverzekeraar die bij je past?” Een eindeloze zoektocht voor velen.

En dan zwijg ik maar over het onderwijs, ons seksleven en nog meer informatie waarmee de bladen dagelijks vol staan. Alles in hokjes van goed of fout, rapporten die een hoop zouden moeten verklaren, ik kies er bewust voor het niet meer tot me te nemen.
Kop in het zand steken, ervoor weg lopen, verstoppertje spelen?
Nee hoor, wat mij betreft een bewuste keuze om in neutraliteit proberen te leven en zo min mogelijk te oordelen of in hokjes te denken, want dat beperkt ons inzicht.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter