fbpx

Ga je voor genezing of heling?

 
Allebei heeft het te maken met het (gedeeltelijk) herstellen van de gezondheid. Genezen houdt zich bezig met situaties of delen die fout gelopen zijn, terwijl helen zich lijkt te concentreren op de “heelheid”.
 
Volgens heel wat mensen, (groot aantal dokters) bestaat er een conflict tussen de traditionele en de alternatieve geneeskunde. De ene vorm van gezondheidszorg richt zich op genezing, de andere op heling.
 
In het traditionele, medische model openbaart ziekte zich aan de hand van klachten en symptomen. Genezing treedt op wanneer de klachten en symptomen van een bepaalde aandoening na behandeling ervan verdwijnen. De diepere oorzaken/omstandigheden die de kwaal in stand houden, worden echter niet aangepakt.
 
Genezing vindt haar oorsprong buiten onszelf. Je gaat in behandeling bij een dokter en hij/zij geneest je. Het vergt weinig of niets van de patiënt. Zodra deze genezen is, wordt het leven in grote lijnen hervat zoals voorheen.
 
Helen wil zeggen dat de inwendige condities die de ziekte in de eerste plaats hebben veroorzaakt/in stand houden gewijzigd worden. Elke ziekte ontstaat doordat die lichamelijke condities ze toelaten en voeden, of er nu sprake is van een hartklachten, diabetes of een te hoge bloeddruk. Helen is het inperken of uitschakelen van die condities en ze vervangen door een gezondheid bevorderende toestand.
 
Vraag: Neem jij de verantwoordelijkheid over JOUW GEZONDHEID?
Zo ja, dan kunnen wij helpen opnieuw gezond te worden en je levenshouding te veranderen.
Veel klanten komen nadat ze op het reguliere pad uitgewandeld zijn. Ons advies:
Preventief onderhoud en Bewust worden kan ziektes voorkomen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter