Holistisch

Holistisch betekent:

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent.

En zo is het. Met alle respect voor de specialisten onder ons, zit aan specialisme een risico. Als specialist ben je namelijk heel goed onderbouwt op 1 of meerdere onderdelen van het menselijk lichaam (bv nieren, uroloog). Het risico is dat je vanuit die koker visie alles probeert te verklaren en daarmee het totaal plaatje verliest.

Ik kijk naar het wezen in zijn/haar totaliteit, daarmee geeft mijn behandeling genezing op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Ik maak je bewust en dat is de basis voor verlichting en genezing.

Holistische therapie

Een Dymph behandeling is en, en, omdat dat de weg naar heelheid is. Met volle aandacht raak ik je met woorden en met mijn handen, dat totale plaatje geeft inzicht in het ontstaan van jouw klachten.

Hierbij kunnen onverwerkte ervaringen, emoties en gevoelens naar boven komen. Door in het hier en nu contact te maken met deze gevoelens en te luisteren naar de signalen van het lichaam, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten.

Deze bewustwording en inzichten, in combinatie met volledige aandacht en helder weten/voelen, leidt uiteindelijk tot innerlijke groei, ontwikkeling en heling.

Heling is een proces wat gericht is op het herstel van verstoorde harmonie op alle niveaus. Vergelijk het met een muziekinstrument dat pas zuivere klanken kan produceren als deze goed gestemd is.  Met mijn gave kan ik je helpen je lichaam en geest goed af te stemmen, zodat lijf en geest weer samenstromen en elkaar versterken.