fbpx

Metamorfose

Ze was nog maar net binnen en de tranen rolden al over haar wangen. Waarom? Het besef dat ze JA gezegd had tegen zichzelf na al die jaren van overleven en haar angst had overwonnen om op reis te gaan met zichzelf…

Petra een vrouw van 34. Moeder van een zoontje van 4, gescheiden en thuis vanwege een burn out. Zichtbaar moe van jaren alle ballen in de lucht houden en daarbij die angst, om nog verder af te glijden als alleenstaande moeder met haar financiële zorgen en…en… De benzine is duidelijk meer dan op, tijd om bij te tanken.

De komende sessies staan in het teken van bewustwording. ‘Doe ik de goede dingen, hoe deel ik mijn tijd in, waar ben ik in mijn eigen leven, pauze momenten, wat is mijn gewenste intimiteitenlijstje, want wat vind ik eigenlijk ook alweer leuk om te doen in mijn leven?

Gesprekken en oefeningen waarbij we leren om ‘nee’ te zeggen, haar grens te her-ontdekken, haar onderdrukte boosheid om te zetten in kracht. Door niet alleen woorden te delen, maar ook lichaamswerk te doen en lichamelijk aanraken, zien we haar benzine pijltje uit het rood komen.

Wat een metamorfose, een geknakte tulp veranderd in ongeveer 6 sessies naar een zelfbewuste vrouw die haar leven weer in haar eigen handen heeft.

Zichtbaar door haar sluiers van angst zie ik een vrouw die eraan toe is de waarheid te gaan zeggen, die zichzelf durft te gaan laten zien. Die los van alle perfecte plaatjes die ze had in haar hoofd nu de ware krachtige vrouw laat zien die ze is, in al haar schoonheid.

Misschien herken je jezelf en voel je al langer dat ook jij toe bent aan jouw metamorfose. Heb dan de moed om net als Petra, niet langer te doen alsof en JA te zeggen tegen jezelf.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter