fbpx
Stress overwin je samen met Dymph

Stress

Stress en overprikkeling overkomt ons met een reden. Misschien wel om te ontdekken dat jij zelf altijd een keuze hebt: Hoe ga ik met al die prikkels om en ben ik bewust van hoeveel prikkels er zijn. “I have been there “, dus geef ik je handvatten, zodat jij jouw leven kunt herinrichten en kunt kiezen of en in welke mate jij die prikkels toelaat in jouw leven.

Gezonde stress zorgt ervoor dat je geconcentreerd kunt werken en dat je alert kunt reageren. Gezonde stress gaat weer weg als je haar niet nodig hebt. Daarnaast heb je ook ongezonde stress..

In het stenen tijdperk had de mens al zo’n 50.000 tot 500.000 impulsen per dag. “Best veel”, dacht ik, maar als je achterna gezeten wordt door een beer, of geen eten hebt, dan geeft dat stress. Anno 2018 krijgen wij 500.000 tot 5 miljoen stress impulsen per dag te verteren, de vraag is kunnen onze lijven dat?

Impulsen komen binnen via onze zintuigen: ogen, oren, huid, mond en neus. Zij kunnen stress veroorzaken, denk aan (ongezonde) voeding, water (dood water uit kraan wat niet regenereert), elektrosmog, wifi, mobieltjes, drukke baan, relatie, gezin en/of perfectionisme.

In onze maatschappij vergelijken we ons zodanig dat velen denken dat een ander het beter heeft. Selfies en social media vergroten de zogenaamde gelukzalige berichten… en dus gaan we nog harder rennen en de lat nog hoger leggen…

Maar is het niet zo dat JIJ zelf bepaald wat voor jou gelukkig zijn is en dat JIJ het belangrijkste onderwerp bent. Je zit immers 24 uur per dag met jezelf opgescheept, dus leer ik je beste vriendjes met jezelf te worden. Het leren luisteren naar je lijf, werken aan jouw binnenwereld en zelfliefde ontwikkelen. Kortom ik leer je omgaan met stress en zo stress te verminderen.

In een wereld waarin we continu maar ‘aan’ staan, is het soms moeilijk om met je voet op de rem te trappen. Ontspanning komt vaak op de laatste plaats. We gaan maar door zonder even stil te staan, totdat we noodgedwongen stil gezet worden, door bv. een ziekte of een burn-out. Stress is in mijn optiek het voorportaal van een mogelijke burn-out. Hoe langer je stress signalen negeert, hoe groter de kans op een burn-out.