fbpx

Van moeten naar mogen, van overleven naar leven

Dat geeft je vrije keuzes en maakt je blij, maar hoe dan?

• Besteed aandacht aan dingen waar je blij van wordt, we noemen dat het gewenste intimiteitenlijstje en schrap dingen die je met tegenzin doet. Als je bv een hekel hebt aan huishouden, zorg dan dat je geen overbodige dingen in huis hebt die je steeds moet verplaatsen/schoonmaken. Ruim stapje voor stapje op zodat je meer tijd en energie overhoud voor je gewenste intimiteiten lijstje.

• Focus, hou je aandacht bij 1 ding zodat je niet 1 groot lekkend energievat wordt die zijn/haar aandacht versnipperd. Door bv door 2 schermen tegelijk te swipen of elke vrije seconde op je mobiel te kijken. Als we met 4 personen samen zijn, ben ik blij als we om de beurt praten, zodat ik met al mijn aandacht bij diegene kan zijn. Dat voelt die ander ook en dat is zo respectvol

• Schrap onnodige afleidingen. Misschien klinkt het saai: ik kijk nauwelijks tv, behalve The Voice op vrijdag, heb een beperkt zender pakket, geen netflix, geen opname mogelijkheden…. Ik kijk geen journaal en lees geen krant en gebruik slechts 10% van alle mogelijkheden op mijn I phone 5…..

Waarom? Ik kies bewust (mindfulness heet dat in een hippe term) en heb daarom tijd om te leven.

o Laat me niet terroriseren door alle piepjes van mijn mobiel. Nog sterker deze staat meestal op maanstand/stil. Ik heb een aantal favorieten ingesteld zodat als er nood is, ik voor hen bereikbaar ben.

o Op facebook post ik wekelijks inspiraties voor de praktijk, maar ik heb slechts 3 vrienden en dat kies ik bewust. Ik hoef dus niets te volgen, mis ook niets, rust in mijn hoofd en ruimte. En alle andere mogelijke social media als instagram doe ik bewust niet aan.

o Mijn mobiel ligt nooit op de slaapkamer. Verschillende studies tonen aan dat een mobiel in je veld je slaap negatief beïnvloed. (wij weten wat resonantie met je kan doen lees op website over de Schumann frequentie)

o We ontvangen zelden post. Zonde al die papieren reclame op je deurmat, ik kijk er niet eens naar, dus een nee-nee sticker op de deur, ook beter voor het milieu !

Saai of niet? Ik leef en dat gun ik jou ook. Bewustwording is een proces, stapje voor stapje een verandering aanbrengen in je leven maakt je een vrijer, rustiger en blijer.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter