fbpx

Week van de Liefde

Liefde is…

Liefde is voor mij van levensbelang! Ik hou van de liefde en daarom staat deze week in het teken van de Liefde. Over de liefde worden de meest mooi liedjes gezongen. De liefde is een favoriet onderwerp van gesprek. Dichters en schrijvers schrijven graag over de liefde en…:” So am I”.

Liefde is onuitputtelijk: hoe meer je ervan geeft hoe meer je krijgt.

Liefde kun je pas aan een ander geven, als je het eerst aan jezelf geeft.

Vervolgens kun je het aan anderen geven en daarna komt het vanzelf weer jouw kant op.

Liefde is je hart openen en kwetsbaar durven zijn. Wie dat doet zal andere harten raken. Die verbondenheid van hart tot hart maakt de liefde nog grootser. 

Love conquers all…ik geloof oprecht dat omdat liefde zo een hoge frequentie heeft, dat zij in staat is de zwaardere emoties, (o.a. boos, angst, verdriet) als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen.

Liefde is geven en nemen. Als je een gever bent en anderen graag verwend met jouw liefdevolle aandacht, hou dan wel je grenzen in de gaten. Van nature neig je de focus op die ander te leggen, door je te verplaatsen in de ander, voel je wat die ander nodig heeft. Dat mag, dat kan….maar verlies jezelf niet! De liefde weet grenzen te stellen en nee te zeggen wanneer dat nodig is om bij jezelf te kunnen blijven.

  • Grenzen stellen is je omgeving helpen hoe ze het beste met je om kunnen gaan.
  • Grenzen komen in allerlei vormen en vaak heel subtiel voorbij. Pas als we ver over de grens zijn, worden we ze bewust. Het heeft alles t maken met loyaliteit naar jezelf.
  • In combinatie met perfectionisme en please gedrag worden grenzen bewaken nog uitdagender. Ik zag altijd: Nee zeggen tegen de ander is JA zeggen tegen jezelf maar oh wat is dat lastig.

Liefde is ook jezelf lief hebben. Wie zichzelf niet lief heeft, kan net zo min van een ander houden. Stel je hart eerst open voor jezelf en deel daarna ervan aan wie het maar ontvangen wil.

Liefde is ook loslaten. Loslaten is niet ontkennen maar accepteren. Loslaten is niet zorgen voor een ander, maar geven om een ander. Loslaten is niet oordelen, maar de ander toestaan zichzelf te zijn. Loslaten is minder angst en meer liefhebben.

Laat jouw liefde en licht schijnen en daardoor zullen wolken en negatieve ervaringen verdwijnen. Wij willen zo graag lief mens, dat jij jezelf erkent. Niet de waardering voor uiterlijkheden, maar dat je je ware zelf erkent. Zo krachtig, zo zuiver, zo puur….dat ben jij! Vertrouw je daarom toe aan de liefde. Als dat vertrouwen er even niet meer is en je vergeten bent wie je bent, helpen wij jou zoeken. 

 

Buiten de liefde bestaat er niets.

De liefde houdt de wereld

draaiende en de sterren op

hun plaats aan de hemel   – Paulo Coelho- 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter