fbpx

Week van de Waarheid

Er is niet 1 waarheid

Welles…nietes…

Het is maar hoe je het ziet…

Door welke bril kijk jij en…

Hoe kunnen we oordelen over een ander als we niet exact hetzelfde hebben meegemaakt?

Hoe je ergens over denkt, voelt en naar kijkt heeft alles te maken met jouzelf. Gekleurd door de ervaringen van jouw leven, door wat je geleerd hebt op school of in je gezin of bv. vanuit je geloof. En zelfs dat beeld wat jij dan gevormd hebt door jouw specifieke ik-eigen ervaringen verandert ook weer.

Waarom? Omdat dat beeld steeds anders waargenomen wordt door jouw gevoel op dat moment en… Omdat jouw herinneringen aan die ervaringen steeds veranderen. 

Als dit continue proces van een andere kijk op dingen jouzelf aangaan is dat geen probleem. Alles is immers aan verandering onderhevig en jouw wisselende kijk kan groei betekenen.

 

Het wordt pas lastig als je jouw ervaringen/gevoel, projecteert op de buitenwereld en het als een vaststaat feit; jouw zogenaamde “waarheid” aanneemt. Daarmee is er geen ruimte voor neutraliteit, waardoor die ander een jas aankrijgt die hem/haar niet past, terwijl jij middels jouw verleden denkt te weten hoe het voor die ander moet zijn…

De uitdaging is dan om dat geprojecteerde beeld te gaan herkennen en erkennen als iets wat van jou is. Dan pas kan jij de verantwoordelijkheid terugtrekken naar jezelf en daarmee aan de slag gaan. Alleen al onderkennen dat het van jou is, is de 1ste stap naar heling. Want je kunt immers alleen jezelf veranderen en niet die ander!

 

Wij helpen mensen helder te kijken en te voelen. Spiegelen en naar binnen gaan in jezelf. Oordelen en projecteren is kansloos en weinig respectvol.

Daarom proberen wij neutraal en zonder oordeel te kijken naar elk individu. Telkens weer opnieuw in het nu, voelen en ervaren wat er speelt in jou, naar binnen kijken en ophelderen wat gezuiverd mag worden. Loslaten wat jou niet meer dient, verteren wat nog overdwars zit en zo ruimte scheppen voor nieuwe neutrale inzichten.

Hulp nodig bij bewustwording hoe jij in het leven staat?

Hulp nodig bij opruimen wat jou niet meer dient?

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter