fbpx

Week van Ik Hou van Mij

Het is een thema dat bezongen wordt door Harrie Jekkers en beschreven wordt door Annemarie Postma in haar 1e boek met dezelfde titel.

Ook bij de familie-opstellingen van Rob van der Niet (https://www.stukkenbeter.nl/systeemopstellingen/) komen we regelmatig tegen dat ‘zelfliefde’ de missende factor is in ons leven.

Het is van groot belang om inzicht te hebben in hoe we een groot deel van de buitenwereld vanuit onze binnenwereld scheppen. Eigenwaarde, zelfrespect en zelfcompassie zijn de pijlers waarop je je leven kunt bouwen.

Het leven is een spiegel, mensen en omstandigheden weerspiegelen de dingen in ons, waarvan we ons nog niet of nog niet voldoende bewust zijn. Als we deze spiegels gebruiken om onszelf beter te leren kennen, dan kan je ernaar gaan leven: “Now you know better- do better!”

We ontwikkelen immers het leven voor onszelf dat ons idee over wat we waard zijn weergeeft. Of nemen we een houding aan ten opzichte van omstandigheden en gebeurtenissen waarmee we onszelf rechtdoen of juist voortdurend tekort doen?

Leren onze intuïtie te volgen en in afstemming daarmee te leven, helpt enorm om in je leven met de stroom mee te zwemmen i.p.v. tegen de stroom in. Als we de kracht van onze gedachten willen gebruiken, moeten we bewust zijn van die gedachtestroom. Door aandacht aan onze gedachten te besteden, kunnen we de intuïtieve flitsen leren herkennen.

Als dingen niet lopen zoals je wilt, mag je best even in de put zitten of medelijden hebben met jezelf. Maar niet te lang! Er is altijd een keuze:

  • Je blijven richten op wat je ‘niet’ hebt (baan/huis/liefde), of
  • Probeer de positieve zijde van de situatie te vinden.

Met andere woorden: Beschouw het glas halfvol i.p.v. halfleeg. We vragen je niet naïef of overdreven optimistisch te zijn. Maar wanneer we ons concentreren op positieve gedachten, hebben we een grotere kans emotioneel, psychisch, fysiek en spiritueel in evenwicht te zijn. En als we in evenwicht zijn, is onze intuïtieve radar veel fijner afgestemd.

Op die manier naar dingen kijken is geen gave maar een keuze die je vandaag kan nemen en ook iedere dag kunt her-bekrachtigen.

Een keuze om verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te willen leren kennen.

Als je die keuze ECHT neemt, kan er een wereld voor je open gaan.

Tijdens demonstraties van het Schumann 3D systeem zien we dat het openen van het 1e chakra veel lucht en licht geeft. Ook de reset van de ruggengraat laat de zelfliefde meer stromen.

Wil jij je ook meer van jezelf leren houden? Lees dan of onze aanpak je aanspreekt

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter