fbpx

Week van Wat ECHT is blijft bestaan

Another You or The Real You

Namaak of Authentiek …

Wat ze in het oosten ‘fout denken’ noemen, is dat wij het idee hebben dat we om bv. spiritueel te zijn; een gigantische karakterverandering moeten ondergaan en dan afstand doen van onze eigen authenticiteit.

Maar in dit voorbeeld van spiritualiteit, is dit niet iets buiten jou, maar vertoeft het in je als jezelf, precies zoals je bent.

Als je voor elk karakteristiekje je stinkende best moet doen om Another You te worden…. kan je dat ‘ Westers fout denken’, noemen.

Niemand is geïnteresseerd om jou je diverse persoonlijkheid toneelstukjes te zien opvoeren…. omdat je dan (volgens jou denken) voldoet aan een bepaald idee dat je koestert. Daarnaast kost het je bergen energie om steeds weer een andere rol aan te nemen. En wie bepaald dan hoe die rol eruit ziet???

Bv in het geval: Hoe ziet een spiritueel iemand eruit of hoe gedraagt die zich ? Loopt die in een wit gewaad, of zit die in easy pose met de handen in bid-vorm boven op een berg?

We nemen dan misschien in verschillende rollen wel een andere positie in ten opzichte van die ander, maar we zijn nog steeds the same one. Met andere woorden, jou houding naar die ander is mogelijk anders bv.  ten opzichte van: je kinderen, collega’s, werkgever, minnaar, partner, buurman/vrouw of vriend/vriendin. Maar het is ALL YOU!

Jij bent die hele apothekers kast met al die lades en niet slechts 1 lade. Dat idee geeft heel veel ruimte en helpt je ook om minder in hokjes te denken naar de wereld om je heen. Want door ook die ander steeds weer in een identiteitsdoosje te willen proppen, geeft zo veel beperkingen. En willen we allemaal niet ruimte om ons vrij te kunnen bewegen?

Met andere woorden blijf gewoon zoals je bent, van nature en onderzoek wie die unieke Real You is!

Tip, gun jezelf de tijd dat te ontdekken…. Want: Je kunt je spiegelbeeld niet in stromend water zien. Wel in stilstaand water.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter